En mäklartjänst som ger dig mer valuta för dina pengar

Det här ingår i mäklartjänsten

I vårt arvode ingår en komplett mäklartjänst, det vill säga allt som behövs för att sälja din bostad tryggt och med ett bra resultat. Utöver grundtjänsten som alltid ingår i det fasta arvodet så har du möjlighet att lägga till tjänster som optimerar och underlättar din försäljning ännu mer. Vi tycker det är bättre att du som bostadssäljare själv kan välja till det som är viktigt för din försäljning, i samråd med mäklaren såklart!

Rådgivning

Mäklaren finns alltid att tillgå som bollplank för alla parter under försäljningens gång. Tveka inte att ställa frågor som rör allt ifrån styling inför visning till en detalj i ett besiktningsprotokoll. Mäklarens roll är att förenkla processen och göra alla trygga. Skulle du som säljare behöva komma i kontakt med en bank gällande nytt lån för exempelvis din nya kommande bostad, diskutera räntan eller kanske bara ha en mer personlig kontakt så hjälper vi självklart till med detta också.

Fotografering

I Bostadas grundarvodet ingår alltid ett välregisserat fotopaket med högupplösta bilder. Bilderna tas av en utbildad husfotograf som brinner för sitt arbete, att fotografera! I de flesta fall räcker detta paket för att din bostad ska marknadsföras på bästa sätt. Titta gärna på våra pågående försäljningar om du vill se hur bilderna ser ut. Vill du däremot krydda din försäljning med riktigt speciella bilder så rekommenderar vi extratjänsterna flygfoto, film eller 3D-fotografering. Läs mer om dessa i våra tilläggstjänster.

Objektsbeskrivning

För att kunna förmedla din bostad på ett så tryggt och korrekt sätt som möjligt så upprättar mäklaren från Bostada alltid en objektbeskrivning som både publiceras på nätet och delas ut till spekulanter på visning. Objektsbeskrivning skapas utifrån fakta hämtad från antingen ett fastighetsutdrag eller en mäklarbild tillsammans med de uppgifter mäklaren får från dig samt den lokala kunskap mäklaren besitter. Innan objektsbeskrivningen publiceras går mäklaren alltid igenom den med dig som säljare för att du ska godkänna både bilder och information. Vi ser även till att viktiga dokument som senaste årsredovisning och stadgar finns tillgängliga vid försäljning av bostadsrätter eller energideklaration, fastighetskarta, besiktningsprotokoll etc. vid försäljning av en villa. Vi ser det som en självklarhet och på så sätt kan du som säljare tillsammans med din mäklare från Bostada framföra det du tycker är det absolut bästa med just din bostad samtidigt som dina spekulanter får en korrekt bild över bostaden. En viktig pusselbit i presentationen av din bostad är planritningen. Oavsett om du ska sälja din bostadsrätt, villa eller fritidshus så presenterar vi din bostad med en tydlig planritning, framtagen av en proffsig leverantör.

Annonsering

När du säljer din bostad är det viktigt att din bostad marknadsförs på bästa sätt så att vi får så många sällskap som möjligt på visningen. När ni anlitar oss på Bostada så ingår alltid marknadsföring på vår egna hemsida bostada.se, Hitta hem och Booli. Den största sidan för bostadsannonser i Sverige är Hemnet och de tar alltid ut en avgift när bostaden publiceras på deras sida. Denna avgift betalas av dig som säljer, allt enligt Hemnets eget regelverk. Vi kan även erbjuda större marknadsföringspaket på sociala medier, Läs mer om det i våra tilläggstjänster.

Visningar

Visningen ser vi som mäklarens stora föreställning. Vi är trevliga, aktiva, naturliga och personliga, aldrig påflugna, aldrig konstlade, alltid respektfulla. Vi får igång avspända samtal om vad spekulanterna letar efter och värdesätter. Alla besökare känner sig sedda och lika viktiga, men vi är bra på att fånga upp de rätta spekulanterna.

Budgivning

Ett moment som för många förknippas med oro och osäkerhet både för säljare och köpare är budgivningen. För allas trygghet så håller mäklaren självklart i budgivningen. Vi på Bostada ser alltid till våra säljares bästa, därmed vill vi att dina köpare ska ha så bra förutsättningar som möjligt inför sitt köp. Som spekulant är ett lånelöfte från banken inte bara en bra grund utan en tydligt tecken på att man är intresserad och därmed kan vara med och buda på sin drömbostad. Hur en budgivning går till kan du läsa mer om i Bostadas budgivningspolicy.

Kontrakt

När du som säljare har beslutat vem du vill sälja din bostad till så är det tid för kontraktsskrivning. Mäklaren från Bostada bokar då in en träff med dig som säljare och din köpare. För att vi som mäklare hos Bostada skall vara så serviceinriktade som möjligt så skrivs kontrakten antingen i bostaden som säljs alternativt på annan förutbestämd plats. Till kontraktsskrivningen ser mäklaren till att nödvändiga handlingar finns upprättade och att eventuella klausuler och andra överenskommelser utformas och dokumenteras på ett så överskådligt sätt som möjligt. Mäklaren finns självklart alltid med vid kontraktsskrivningen för att gå igenom allt det juridiska med samtliga parter så att alla känner sig trygga med affären. Allt för att du som säljare och din köpare skall få en så smidig lösning som möjligt.

Tillträde

 Oavsett om du köper eller säljer din bostad kan du alltid vända dig till mäklaren för frågor inför tillträdet. Tillträdet är tillfället då du som säljare tillslut lämnar över nycklarna till köparen. I samband med detta sker även slutbetalningen från köparen. Tillträdet sker till stor del digitalt, vi möts upp innan för att signera de sista papperna och sedan sköter bankerna resten.

Deklaration

Det kan vara klokt att ha koll på skatten som ofta uppstår i samband med din bostads försäljning. Vi på Bostada vill gärna hjälpa dig med detta. Kontakta bara din mäklare så får du mer information.

Bostada – En ny typ av mäklare

Vad kostar egentligen mäklaren?

Vi vill vara ett enklare alternativ och besvara de här frågorna direkt när du besöker vår hemsida. Att låta dig som kund få påverka din tjänst och få större insyn i processen blev därför ledmotivet. Därför startade vi Bostada, en komplett mäklartjänst men med ett attraktivt fast arvode.

Vi kallar det vi är för en sammanslutning av fria mäklare.

Vi tycker det är dags att sätta ett pris på mäklartjänsten som är rättvist för alla, både för bostadssäljare och mäklare. Alla vi mäklare som gått samman i Bostada vill t ex ta bort allt sådant som fördyrar, utan att ha något med själva affären att göra, exempelvis går stora summor till hyror, franchiseavgifter och så klart vinst till de som äger kontoret.

Din säljprocess

Vår idé bygger på att det du investerar i säljprocessen enbart ska gynna försäljningen av din bostad. Så därför skippar vi höga hyror och fina kontor. Och vi låter dig välja vilka tjänster du vill använda.

Redan nu kan du för att enkelt ta reda på vad vi kostar. Vi finns etablerade i Nyköping, Mölndal, Örebro, Karlskoga, Östersund, Sundsvall och Lidköping, men vi jobbar för att fler städer ska få ta del av Bostada:s tjänster. Om du dessutom är intresserad av tilläggstjänster så får du även se vad de skulle kosta dig. Självklart använder vi oss enbart av betrodda och etablerade aktörer för alla våra tilläggstjänster. Inget av de valen du gör nu i “räkna på din försäljning” är bindande, utan fungerar endast som ett underlag för dig för att få en bra uppfattning om vad kostnaden blir.