MDM5NXwwMDAwMDAwMjA3MXw1OA..

Nälden / Ytterån

Unik bostad med massor av möjligheter

 • : Ytterån 811
 • : Småhus
 • : Villa
 • : 11
 • : 367 kvm
 • : 3 187 kvm
 • : 1944

Varmt välkomna till Ytterån 811 - Ett unikt boende och gränslöst med möjligheter för den påhittige. Detta är det perfekta boendet för den som vill skapa sitt alldeles egna unika hem, för den som vill hyra ut för extra intäkter, skapa ett generationsboende eller driva någon typ av verksamhet till exempel. Listan på potentiella användningsområden kan göras nästan hur lång som helst.

Fastigheten är idag taxerad och används som privatbostad men är ursprungligen ett kapell och kommer med flera härliga och unika detaljer som man inte hittar i vilket hem som helst.
Den gamla kapelldelen flödar av ljus genom de stora fönstren som löper längs med båda långsidorna och den forna kyrksalen med slående takhöjd och öppna härliga ytor är både fantastisk precis som den är och kan även skapa möjligheter för den fantasifulle att skapa ytterligare spännande rum och vrår. Som grädde på moset finns här också både en liten scen och en ingjuten dopbassäng gömd under en lucka i golvet.

Huset har gott om ytor och två fullt funktionella separata bostäder redan idag, en på vardera plan, men skulle också lätt kunna byggas om så att en ytterligare bostad eller verksamhetslokal kan inrymmas i källarplanet, som redan idag har en egen separat ingång.
Här nere finns dessutom redan en hyresgäst som hyr förrådsutrymme och ger en stabil intäkt redan från dag ett om så önskas då denna gärna vill fortsätta hyra denna yta om möjlighet finns.

Nuvarande ägare har renoverat wc samt ett lyxigt badrum som båda nås från den stora hallen vid huvudentrén.
De har även renoverat en del ytskikt och påbörjat en vinkällare i källaren.

Fastigheten innefattar även ett bra utvändigt förråd och en trevlig privat bakgård med gott om plats för både gräsmatteaktiviteter, odling och lek i den lilla skogsdungen.
Hundgården tas bort och ingår ej i köpet, men kan eventuellt säljas vid sidan av enligt överenskommelse.

Huset är besiktigat och säljs med försäkring mot dolda fel som ger trygghet för alla parter.
Kolla gärna in huset i 3D där ni kan gå runt på visning digitalt, mäta avstånd inne i huset och se planlösningen.


Fastigheten ligger endast ett stenkast från ån som binder ihop Alsensjö med Storsjön och på somrarna kan man avnjuta god glass i Glass Å Parken mittemot.

Som boende i Ytterån har du möjligheten till ett stilla eller aktivt liv med naturen runt husknuten. På sommaren finns närhet till en mindre badstrand endast en bit bort på andra sidan E14 samt en lite större i närliggande i Lyckebo. I närliggande skog finns fina skyltade stigar som passar både för promenad, löpning och utflykt.

Under vintern dras fina längdspår i skogen och ute på sjön. Det går även att promenera längs sjökanten och bukten vintertid med fjällen som fond. Har man riktigt tur är föret även bra för en sparktur.

I Ytterån finns förskola, bensinmack som säljer enklare livsmedel, två restauranger och under sommaren ett glasscafé. Det finns även ett gym som kan nyttjas till en billig årsavgift. Det är nära till Nälden där det finns matvaruhandel, skola, förskola samt aktiviteter för både stora och små. Goda pendlingsmöjligheter till både Östersund och Åre.

Närheten till både Åre och Bydalsfjällen gör att läget är optimalt för den som vill ha nära till allt vad fjällen kan erbjuda.


Tillträde kan ske under sommaren 2023 enligt överenskommelse.
Takkronorna i stora salen ingår ej i köpet men kan säljas vid sidan av om intresse finns.


Varmt välkomna att kontakta mäklaren vid frågor eller för bokning av visning!

Läs mer
1 975 000 kr

  Anmälan visning


  broker
  Ansvarig Mäklare
  Sabina Eriksson
  Reg. Fastighetsmäklare

  +46706881800

  sabina@bostada.se

  Kontakta migLäs mer om mig

  Bilder

  Karta

  Anmäl Intresse

   Intresseanmälan