MDM5NXwwMDAwMDAwMTcxNHw1OA..

Storfors / Bjurön

Sommarpärla i ostört läge på Bjurön.

  • : Bjurön 9
  • : Småhus
  • : Villa
  • : 4
  • : 90 kvm
  • : 2 417 kvm
  • : 1940

Huset uppfördes som permanentboende då det fortfarande bedrevs jordbruk på ön. Med åren har huset istället använts mer succesivt som sommarbostad vilket det också lämpar sig väl för med tanke på det ostörda läget i naturskön omgivning. Här kan du avnjuta morgonkaffet med naturen inpå knuten. Du har också tillgång till egen brygga där du kan förtöja båten och sola & bada. Tomten är stor och består till mestadels av vanlig gräsmatta. På tomten står en timrad ekonomibyggnad med stora utrymmen för förvaring, motorstall, festlokal etc..


På ön finns ett flertal sommarbostäder och området och det finns en gemensam hamn med en aktiv samfällighet bestående av eldsjälar som organiserar det mesta inom området (ex. hamn och bryggor etc.) för medlemmarna.
Bostadshuset har alla bekvämligheter man önskar sig när det kommer till ett fritidshus. Här finns el draget i huset, rinnande vatten i kran från en kallvatten-källa samt en separett inne i huset. Planlösningen är väldipsonerad med ett fint kök och rymligt vardagsrum på entréplanet samt sovrum och allrum med stora kattvindar på ovanvåningen.

Från samfälligheten på Bjuröns hemsida: "Bjurön ligger i norra Ullvettern strax söder om Storfors i Värmland. Det är Ullvetterns största ö och har ingen har ingen landförbindelse, enda vägen hit är med båt, och besökarna är därför också få. På Bjurön finns 26 st sommarstugor som alla är medlemmar i Bjuröns samfällighetsförening. Det är lugnt och tyst i området och närhet till sol och bad. På Bjurön finns en fin skog med gott om svamp att plocka till hösten. Det är lätt att ta sig fram till fots på naturstigarna.

Vi har en vacker båthamn i Stegelviken som rustades upp med nya bryggor år 2008. Idag har varje stuga en egen båtplats med y-bommar. Vi har även en vacker allmänning på Bjurön där vi samlas och umgås med varanda, unga som gamla, på vår årliga sommarfest.

Som medlem i Bjuröns samfällighet går det att arrendera fiskevattnet runt om Bjurön. Det finns fina fiskeområden runt om, c:a 3500 ha vatten i sjöarna Ullvettern (c:a 2200 ha), Frövettern, Bergsjön, Hyttsjön, Kväggen, Åsjön, Stora och Lilla Grytingen att fiska i. Sjöarna är typiska bergslagssjöar med allt från steniga stränder till vassvikar. Rena vatten med lätt humusfärg och bra fiske. Artbestånden är gös, gädda, abborre, lake, vitfisk samt insatt Gullspångsöring i Ullvettern.
I Ullvettern är gösfisket mycket populärt. Gös finns det gott om och det har tagits upp gösar på uppemot 8 kg ur sjön. I Stora och Lilla Grytingen är artbestånden gädda och abborre. Fiskevårdsområdet är en del av Bergslagskanalen från Filipstad till Karlskoga."

Välkommen att boka dig på visning!

Läs mer
795 000 kr
broker
Ansvarig Mäklare
Dennis Svensson
Reg. Fastighetsmäklare

+46730500397

dennis@bostada.se

Kontakta migLäs mer om mig

Bilder

Karta

Anmäl Intresse

    Intresseanmälan